Забраниха на британски ученици да пеят в клас традиционната песен Happy

...
Забраниха на британски ученици да пеят в клас традиционната песен Happy
Коментари Харесай

Заради пандемията: Забраниха на ученици да пеят Happy birthday

 Забраниха на британски ученици да пеят в клас обичайна ария Happy Birthday ( " Честит рожден ден “) поради опасения, че това може да способства разпространяването на ковид, оповестява Daily Mail. На учениците е било казано да слушат песента в YouTube или да си я тананикат. Нововъведението се изяснява с обстоятелството, че по време на пеене капки попадат във въздуха и инфектиран човек може да съобщи вируса на близките.

В някои учебни заведения е наложена и възбрана за носене на торти, приготвени вкъщи.

Съпредседателят на групата родители-активисти UsForThem от Кеймбридж Кристин Бет смята, че възбраната за пеене в учебно заведение е една от многото нездравословни ограничения, в това число и лимитираният достъп до вода и тоалетни.

" UsForThem има вяра, че децата към този момент пострадаха задоволително от дългата пауза в образованието си и трябва да получат опцията да се върнат в естествена и удобна среда “, казва Бет.

По думите й пеенето не съставлява огромна заплаха за предаване на вируса от деца, които минимум от всички се заразяват и предават заболяването. " Не можем да оставим на пауза живота на младите вечно “, добавя майката.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР